Dr. Balla Mária

Mintegy 35 éve foglalkozom gyermekortopédiával, 18 évig vezettem az Ortopédiai Klinika gyermekambulanciáját,  miközben részt vettem az osztály munkájában és operáltam is. A leggyakoribb gyermekortopédiai elváltozások mellett különleges, ritka esetek is előfordultak a vizsgált és kezelt korosztályokban: újszülött kortól 18 éves korig.

Egy pár gondolat praxisomból: 
  • Ha a csípő ultrahangos vizsgálatát nem ortopéd szakorvos végzi, nem pótolja az ortopéd szakorvosi vizsgálatot! Lehet, hogy az UH jól fejlett, ép csípőt mutat, de csak teljes klinikai vizsgálattal lehet felismerni a ferde nyaktartást, ferde fekvési szokást és a veleszületett lábtartási rendellenességeket. A korrekt csípőszűrő vizsgálat során mindezekre kiterjed a figyelem, korai kezeléssel átmeneti jelenségekké lehet ezeket alakítani.
  • Nem biztos, hogy a lúdtalpasnak vélt gyermeknek feltétlenül betétre van szüksége, de ha igen, akkor a betét felírása mellett megbeszéljük, mit kell még tenni!
  • Jelen világunk olyan egészségtelen életmódra kényszeríti gyermekeinket, hogy alig találunk olyant, akinek jó a tartása, az izomzata. Ebbe nem kell beletörődnünk, a rossz tartás, gerincferdülés ellen is van eredményes módszer, javítási lehetőség!

Gyakorlatomban fontosnak tartom a szülőkkel és bármilyen korú gyermekekkel kialakított jó kapcsolatot, a betegségek és elváltozások lényegének magyarázatát, a kezelés miértjének és céljának megértetését, a feltett kérdésekre világos, érthető válaszok adását.

Hiszem, hogy a szülők mindent megtesznek gyermekük egészsége érdekében, ha tudják mit kell, és mit tudnak tenni.

Vizsgálatok

Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek