Dr. Sidó Zoltán PhD

A Leningrádi Kirov Katona Orvostudományi Akadémia általános és repülőorvosi karán szerzett orvosi diplomát 1978-ban. 

1986-ig a Kecskeméti Repülőorvosi Vizsgáló és Kutató Intézetben dolgozott, ahol a katonai pilóták rendszeres vizsgálatában vett részt. 1982-ben szakvizsgázott repülőorvostanból. 1986-ban került az OSEI Kondicionáló és Belgyógyászati Osztályára, még ez évben sikeres szakvizsgát tett belgyógyászatból. Később szakvizsgát tett sportorvostanból, kardiológiából, üzemorvostanból is. 

Tíz éven át dolgozott a birkózó válogatott keretorvosaként. Három ízben is a magyar csapat vezető belgyógyásza volt Olimpiai Játékokon (Seoul 1988, Barcelona 1992, Sydney 2000). Az országban elsőként vizsgált echokardiográfiával, impedancia kardiográffal, Holter monitorral és terheléses EKG-val elhízott betegeket, részletesen vizsgálta a különböző sportágak szívre gyakorolt hatásait. 

2004-től 2007-ig a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, egyben a Magyar Honvédség Főkardiológusa volt.  2007 és 2011 között a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ Speciális Rendeltetésű Rendelő vezető főorvosa. 2011-től a Pozitron Diagnosztikai Központban dolgozik a mai napig. 2012 és 2014 között az OSEI kardiológiai szakrendelését vezette, 2014-től az ORMOS Intézet kardiológiai szakrendelésén dolgozott 2018-ig, 2019-ben pedig csatlakozott a Róbert Egészségközpont orvoscsapatához. 

Egyetemi docens, oktatott a Testnevelési Egyetemen és a Semmelweis Egyetemen. 42 nemzetközi és 59 hazai kongresszuson, szimpóziumon tartott előadást, szerzője számos szakmai kiadványnak. 

Tagja a Magyar Kardiológusok Társaságának, a Magyar Elhízástudományi Társaságnak, a Magyar Diabetesz Társaságnak, a Magyar Aterosclerosis Társaságnak, a Repülőorvosi Társaságnak és a Sportorvos Társaságnak, melynek vezetőségi tagja is.  

A Haza Szolgálatáért érdemrend Bronz Fokozatát 1982-ben, a Sportérdemérem ezüst fokozatát 1988-ban, a legrangosabb sportorvosi kitüntetést, a Honvédelemért ezüst fokozata kitüntetést 2010-ben, a Dalmady Zoltán emlékérmet pedig 1998-ban kapta meg kiemelkedő sportorvosi tudományos és gyakorlati tevékenységéért. 


Vizsgálatok

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek