Dr. Kelemen Tibor

A fiatalos lendület és a modern orvoslás jellemzi leginkább Dr. Kelemen Tibor radiológus főorvosunkat. Bemutatkozásából többek között azt is megtudhatjuk, hogy hogyan kanyarodott az élete a kutatóorvosi tervek felől a radiológiai szakirány felé. 

Mikor fogalmazódott meg Önben, hogy az orvosi pályát fogja választani?

Gyermekkoromban, kb 10-12 évesen már megszületett az elhatározás, hogy orvos leszek, noha sem a családban, sem a rokonságban nincsen orvos, így közvetlen példát nem láttam magam előtt. Már ebben az életkorban elkezdett érdekelni, hogyan működik az emberi szervezet.

Ez a kíváncsiság vitte Önt később tovább?

Később is szerettem az ilyen irányú dokumentum filmeket, különösen azokat, amelyek az élettannal, molekuláris- és sejtbiológiával foglalkoztak. Így hát felsőfokú tanulmányaimat a SOTE orvosi karán folytattam, diplomát 2008-ban szereztem. A szakképzésem teljes időtartamát a Honvédkórházban töltöttem.

Miért tartja izgalmasnak a szakterületét?

Az egyetem korai, elméleti tárgyakban bővelkedő éveiben még kutatóorvos szerettem volna lenni, később kanyarodtam a radiológia felé. Mindig érdekelt a számítástechnika is, a radiológia pedig egy olyan szakterület, mely szinte egybefonódik azzal. A számítógép ipar még napjainkban is szédületes sebességgel fejlődik. Ez lehetőséget ad arra, hogy egyre jobb minőségű legyen a képalkotás, s ezáltal pontosabb legyen a diagnózis. Ez ugyanakkor megköveteli a folyamatos szakmai fejlődést, már csak azért is, mert mára a radiológia nagyon szerteágazó lett. Így folyamatos kihívás elé állít, hogy a lehető legtöbb modalitásban naprakész tudásra tegyek szert. 

Mit szeret csinálni a munkaidején kívül?

Szeretek olvasni, kirándulni. Rendszeresen sportolok.


Vizsgálatok

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek