Dr. Balla Mária

Mintegy 35 éve foglalkozom gyermekortopédiával, 18 évig vezettem az Ortopédiai Klinika gyermekambulanciáját,  miközben részt vettem az osztály munkájában és operáltam is. A leggyakoribb gyermekortopédiai elváltozások mellett különleges, ritka esetek is előfordultak a vizsgált és kezelt korosztályokban: újszülött kortól 18 éves korig.

Egy pár gondolat praxisomból: 
  • Ha a csípő ultrahangos vizsgálatát nem ortopéd szakorvos végzi, nem pótolja az ortopéd szakorvosi vizsgálatot! Lehet, hogy az UH jól fejlett, ép csípőt mutat, de csak teljes klinikai vizsgálattal lehet felismerni a ferde nyaktartást, ferde fekvési szokást és a veleszületett lábtartási rendellenességeket. A korrekt csípőszűrő vizsgálat során mindezekre kiterjed a figyelem, korai kezeléssel átmeneti jelenségekké lehet ezeket alakítani.
  • Nem biztos, hogy a lúdtalpasnak vélt gyermeknek feltétlenül betétre van szüksége, de ha igen, akkor a betét felírása mellett megbeszéljük, mit kell még tenni!
  • Jelen világunk olyan egészségtelen életmódra kényszeríti gyermekeinket, hogy alig találunk olyant, akinek jó a tartása, az izomzata. Ebbe nem kell beletörődnünk, a rossz tartás, gerincferdülés ellen is van eredményes módszer, javítási lehetőség!

Gyakorlatomban fontosnak tartom a szülőkkel és bármilyen korú gyermekekkel kialakított jó kapcsolatot, a betegségek és elváltozások lényegének magyarázatát, a kezelés miértjének és céljának megértetését, a feltett kérdésekre világos, érthető válaszok adását.

Hiszem, hogy a szülők mindent megtesznek gyermekük egészsége érdekében, ha tudják mit kell, és mit tudnak tenni.

Vizsgálatok

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek